Interaktivni zaslon

Interaktivni zaslon deluje kot vmesnik med uporabnikom in napravo. Pomaga pri koordinaciji gibanja in izboljšanju telesne drže s pomočjo povratnih informacij na zaslonu v realnem času.

Posameznik z vsako terapijo napreduje in se spopada z lastnim napredkom, motivira pa ga nadzorna plošča, kar vadbi daje pridih igre.

Oscilacijska ploščad

Oscilacijska ploščad ustvarja nestabilno okolje, kar aktivira možgane, ki silijo telo, da se stabilizira. Kot odgovor na krožno gibanje ploščadi telo (še posebej hrbtenica) kompenzira to nestabilnost s tem, da prilagaja telesno držo in motorične odzive celotnega telesa. Ker je popolnoma nastavljiva (programira se lahko različno amplitudo in hitrost gibanja ter smer vrtenja), je oscilacijska ploščad primerna za uporabo za vse morfologije in stopnje vadbe.

Pomični steber

Pomični steber omogoča vertikalno prilagodljivost vsakemu posamezniku, navpično gibanje stebra med vadbo pa dopolnjuje učinek oscilacijske ploščadi, kar še poveča zaposlitev globokih mišic hrbtenice. Te so ponavadi premalo uporabljane, kar slabo vpliva na telesno držo, ravnotežje in mišično aktivnost.

Ročaji s senzorji moči

Dva velika ergonomsko oblikovana ročaja sta opremljena s številnimi senzorji, ki zaznajo smer gibanja ter moč oz. šibkost, s katero posameznik potiska oz. vleče ročaje. Edinstvena oblika ročajev omogoča vadbo v številnih položajih, odvisno od želenega cilja (fizioterapija, šport, raztezanje, ravnotežje...)

ŽELITE VEDETI VEČ?

V LPG studiu Figura bomo z veseljem poskrbeli za vas.KONTAKT